Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

once were brothers

Een hele fijne documentaire over The Band, de legendarische muziekgroep uit de jaren ’60 die niet alleen het subgenre Americana uitvond, maar waarvan de leden “Three of the greatest white singers in rock history” waren - aldus "The Boss" Bruce Springsteen.
Vol muziek en begeleid door enthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison vertelt Robbie Robertson als een van de twee nog in leven zijnde bandleden het buitengewone en per definitie gekleurde verhaal van hun opkomst en ondergang.

Nog bijzonder jong (Robbie Robertson is 16) worden de vijf geniale muzikanten als begeleidingsband bij elkaar gehaald. Hierdoor ontstaat er een zeldzaam hechte broederschap tussen hen. Na een mislukte tour met Bob Dylan trekt de groep zich terug in een lelijk roze huis op het platteland van Woodstock. Ze leven er als een gezin, maken heel veel lol en musiceren elke dag in de kelder. Ze debuteren vervolgens met een plaat die zo vanzelfsprekend Rockabilly, Bob Dylan, Muddy Waters en Roots Music mengt, dat ze pardoes het nieuw subgenre Americana introduceren. Drugs en ruzie luiden het einde in. Na acht jaar komt aan al die prachtige liedjes en die hechte broederschap een eind - al sluit The Band die met het legendarische slotconcert The Last Waltz wel grandioos af.

“There is no band that emphasises coming together and becoming greater than the sum of their parts than The Band. Simply their name The Band. That was it!” - Bruce Springsteen.
Daniel Roher 2019
100 minuten
Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Bob Dylan, Marilyn Monroe, Eric Clapton, Van Morrison
Engels
Nederlands
Canada, Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden