Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

the kingmaker

The Kingmaker toont de extravagantie van een controversieel persoon, afgezet tegen de schokkende erfenis van het Marcos-regime en het huidige politieke klimaat in de Filipijnen. Lauren Greenfield volgt Imelda Marcos op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht door middel van haar zoon, terwijl ze zich voordoet als weldoenster en moeder van de natie.
Voormalig first lady van de Filipijnen Imelda Marcos, weduwe van Ferdinand Marcos, staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met de enorme hoeveelheid schoenen. Bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield (Generation Wealth, Queen of Versailles) volgt deze excentrieke vrouw die zich zelfverzekerd neerzet als vaderlandslievende weldoenster, maar zo de familiegeschiedenis van macht en corruptie herschrijft. Hoe vergaat het Imelda Marcos nu?

Na haar vlucht met haar man naar Haïti tijdens de volksopstand van 1986, keert ze terug uit ballingschap. Alsof er niets gebeurd is, baadt ze schaamteloos in weelde terwijl ze zich presenteert als Moeder van het Volk. Tegelijkertijd laat de film de verwoestende corruptie in het land zien. Geld en macht houden elkaar in evenwicht. En de prangende vraag blijft waar al dat geld vandaan komt.

In een tijd waarin fake-nieuws overal ter wereld verkiezingen beïnvloedt, is het verhaal van Imelda’s comeback een huiveringwekkend sprookje.
Lauren Greenfield 2019
101 minuten
Imelda Marcos (zichzelf)
Engels
Nederlands
Denemarken, Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden