Slide background
Slide background
Slide background

a white, white day

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. Gewezen politieman Ingimundur heeft het zwaar om het verlies van zijn vrouw te verwerken. Wanneer er twijfel ontstaat dat zijn vrouw hem heeft bedrogen, wil hij achter de waarheid komen, maar brengt hierdoor zijn kleindochter in gevaar.
In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies.
Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson (Of Horses and Men) die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

De voorstelling op 30 maart maakt deel uit van de cyclus "Geo & Film" en wordt ingeleid door Wim Franssen, socioloog en filmdocent. Wim is gastdocent in Berlijn en Istanbul en verzorgt regelmatig studiereizen naar Berlijn.
Hlynur Palmason 2019
109 minuten
Ingvar Sigurdsson, Sara Dögg Ásgeirdóttir
IJslands
Nederlands
IJsland
Geen voorstellingen gevonden