Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

wilkolak

Innerlijke strijd: Cinepuur presenteert in februari 3 psychologische thrillers waarin trauma’s uit het verleden een zware wissel trekken op het leven van de hoofdpersonen. Wilkolak betekent weerwolf, maar dit is geen horrorfilm. De weerwolf in de titel kan duiden op het feit dat iedereen in de juiste situatie en soms zonder opzet, kan veranderen in een monster en weer zijn menselijkheid terug kan krijgen als de situatie zich oplost.
Zomer 1945, een verlaten villa is een geïmproviseerd weeshuis geworden voor een groepje kinderen dat kort daarvoor is bevrijd uit het Groß-Rosen concentratiekamp. De vastberaden kinderen herwinnen kracht en voorzichtige vreugde na de verschrikkelijke tijd in het kamp, ondanks dat er weinig voedsel voorhanden is. Maar het duurt niet lang voordat zich nieuwe verschrikkingen aankondigen. Duitse kamphonden, vrijgelaten door de gevluchte SS-officieren, zwerven nu door het bos, agressief en op zoek naar voedsel. Ook zich verschuilende Duitse en Russische soldaten maken de omgeving onveilig. Voor een deel lijken de kinderen op de honden, want ook zij zijn bereid te vechten voor eten en hun plek in de roedel.

Wilkolak is een fraaie mix van psychologische horror, allegorische oorlogsthriller en coming-of-age-drama, met een optimistische boodschap.

De pers over Wilkolak:
Cinemagazine: (****): “Dankzij de originele invalshoek en uitwerking hiervan is dit juweeltje van een film voor psychologische horrorfans niet te missen.”
Het Parool: (****) “Hoopvolle Poolse horror.”
De Volkskrant: (****) “Zeer spannende momenten, en een heel eigen sfeer, vooral dankzij het beeldschone camerawerk.”
Adrian Panek 2018
88 minuten
Danuta Stenka, Kamil Polnisiak, Nicolas Przygoda, Sonia Mietielica
Pools, Duits, Russisch
Nederlands
Duitsland, Nederland, Polen
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden