Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

rojo

Bijna gemist! 2019 Loopt op z’n einde; tijd om drie films te selecteren die dit jaar om verschillende redenen niet in de reguliere programmering van de Cacaofabriek verschenen. Verschillende genres, verschillende landen maar allemaal zeer de moeite waard om op groot scherm te bekijken.
Rojo is een absurdistische thriller over de nationale onverschilligheid die de Argentijnen in 1976 militaire staatsgrepen en de “vuile oorlog” opleverde.

In de jaren '70 loopt een onbekende man een restaurant binnen in een Argentijns dorp. Daar valt hij zonder enige reden de bekende advocaat Claudio aan. Claudio krijgt gelijk steun van de andere gasten, terwijl de vreemdeling vernederd en verbannen wordt. Wanneer Claudio en zijn vrouw richting huis willen vertrekken, worden ze tegengehouden door de man die vastberaden is om wraak te nemen. Dan neemt Claudio een beslissing die niet terug te draaien valt en een leven vol leugens en geheimen tot gevolg heeft.

De pers over Rojo:
De Volkskrant: (****) “Messcherpe thriller Rojo sleurt je mee in het paranoïde en apathische Argentinië van 1975.”
Trouw: (****) “Rojo schetst een beeld van een heel gewone moreel failliete middenklasse, die een heel gewone militaire junta aan de macht helpt.”
Cineville: (****) “Warme kleuren, koude wereld.”
Benjamin Naishtat 2018
109 minuten
Maha Alemi, Lubna Azabal, Faouzi Bensaïdi, Sarah Perles
Spaans
Nederlands
Argentinië, Nederland
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden