Slide background
Slide background
Slide background

motherless brooklyn

Motherless Brooklyn volgt Lionel Essrog (Norton), een eenzame privédetective met het syndroom van Tourette, die de moord op zijn mentor en enige vriend Frank Minna (Bruce Willis) wil oplossen. Op basis van slechts enkele aanwijzingen ontrafelt de obsessieve Lionel goed bewaarde geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van New York.
Het mysterie leidt hem van jazzclubs in Harlem naar de ruige sloppenwijken van Brooklyn en uiteindelijk naar de luxueuze vertrekken van de machthebbers van de stad. Lionel gaat de strijd aan met boeven, corruptie en de gevaarlijkste man van de stad, uit respect voor zijn vriend en om de vrouw te redden die weleens zijn eigen redding zou kunnen zijn.

Motherless Brooklyn is geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Edward Norton, die ook de hoofdrol vertolkt. De weg naar het witte doek begon in 1999, toen Norton een film zag in Jonathan Lethems gelijknamige roman en zijn onvergetelijke hoofdpersoon. Al vanaf het begin wilde Norton de film een bijzondere sfeer geven door het verhaal te plaatsen in de jaren 50 - een tijd van grote verandering in New York.

Muziek speelt een belangrijke rol en is bepalend voor de sfeer en de tijdsgeest van Motherless Brooklyn. In de soundtrack is onder meer Wynton Marsalis te horen op trompet. De film bevat ook een nieuw nummer geschreven en uitgevoerd door Thom Yorke.
Edward Norton 2019
145 minuten
Edward Norton, Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Willem Dafoe
Engels
Nederlands
Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden