Slide background
Slide background
Slide background

elvis: that's the way it is

Na het succes van ‘The Boss’, wordt het tijd om op 8 januari ‘The King’ te vieren... op deze dag zou Elvis Presley namelijk 85 jaar geworden zijn! Speciaal voor deze gelegenheid halen wij iets moois uit de Warner archieven: Elvis: That’s the Way It Is. Deze muziekdocumentaire volgt de voorbereiding van het legendarische concert van Elvis in het Las Vegas International Hotel tijdens de zomer van 1970.
Destijds was deze docu van Denis Sanders een mooi succes in de bioscoop en dertig jaar later werd hier een ‘special edition’ van gemaakt: in deze exclusieve versie is het beeld volledig gerestaureerd en het geluid geremixed in Dolby digital. Filmarchivaris en restaurateur Rick Schmidlin heeft maar liefst 30 minuten aan (destijds) niet eerder vertoond beeldmateriaal van het concert toegevoegd aan de film. Het extra materiaal omvat onder meer een generale repetitie van "Suspicious Minds" en de concertregistratie van “Don’t Be Cruel”.

De film is nu een mooi tijdsdocument dat zowel de repetities als de uiteindelijke legendarische concertbeelden laat zien. Deze speciale editie van de film is in Nederland nog niet eerder vertoond op het grote doek en is het ideale ‘verjaardagscadeau’ voor alle Elvis fans.
Denis Sanders 2020
109 minuten
Elvis Presley, James Burton, Glen D. Hardin
Engels
Nederlands
Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden