Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

posoki

Blik op Oost-Europa: “Im Westen nichts neues”? Jawel hoor, maar we kijken in November eens de andere kant op. Deze maand drie Oost-Europese meesterwerkjes in de Cinepuur cyclus.
Posoki is een mozaïekfilm die de levens van enkele Bulgaarse taxichauffeurs en hun passagiers gedurende een dag en een nacht in de straten van Sofia door elkaar weeft. Eén van hen is Misho, een zakenman die diep in de schulden zit en als taxichauffeur bijklust om rond te komen. Een ontmoeting met zijn bankier Popov, die zijn zaak in beslag dreigt te nemen, drijft hem tot een wanhoopsdaad. Het incident is ook over de radio te horen bij de andere taxichauffeurs. Allemaal trachten ze met veel goede wil de eindjes aan elkaar te knopen en streven ze naar een betere toekomst.

De afzonderlijke ‘aktes’ werden gefilmd met een mobiele camera, wat zorgt voor een extra dosis spanning en waarachtigheid. Samen vormen ze een aangrijpend portret van het hedendaagse Bulgarije, een land getekend door vreugde, pijn, misère en hoop.

De pers over Posoki:
VPRO Cinema: (****) “Van begin tot eind boeiende, tsjechoviaanse zedenschets over de waardencrisis van het kapitalisme.”
De Volkskrant: (****) “Het Bulgaarse mozaïekdrama biedt een gelaagd portret van een corrupt en harteloos land.”
Filmtotaal: (****) “Krachtig en grimmig drama.”
Stephan Komandarev 2017
103 minuten
Anna Komandareva, Vassil Vasilev–Zuek, Ivan Barnev
Bulgaars
Nederlands
Bulgarije
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden