Slide background
Slide background
Slide background

urban matterz: style wars

In het kader van het voorprogramma van Urban Matterz draait de Cacaofabriek Style Wars, een bekroonde documentaire over de hiphopcultuur in New York City in de jaren '70 en '80.
Terwijl de hiphop-cultuur in de jaren tachtig in de Bronx en Harlem duidelijk vorm begint te krijgen, bereikt de New-Yorkse subway-graffiti-beweging een ongekend hoogtepunt. Gedurende deze documentaire volgen Henry Chalfant en Tony Silver een aantal jonge kunstenaars in hun onderlinge strijd voor respect.

Style Wars is een must see voor elke graffiti- of hip hop-fan waarin de scene op een geweldige manier wordt weergegeven. Vette oldskool throw up's, pieces en burners van onder meer Skeme, Seen, en Futura 2000 en hip hop-muziek van The Rock Steady Crew en anderen.

Voorafgaand aan de film zal Robin Vermeulen een inleiding verzorgen. Robin Vermeulen is museoloog en cultuureducator. Binnen zijn onderzoekswerk richt hij zich vaak op de buitenstaander en de periferie, omdat hij ziet dat daar de meest interessante verhalen te vinden zijn. In 2015 studeerde Robin af aan de Reinwardt Academie (AHK) in de richting Cultureel Erfgoed met een onderzoek naar het behoud van graffiti in Amsterdam. Hiermee won hij de Van Menschprijs en werd hij genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs. In 2017 is hij afgestudeerd aan de Master Education in Arts aan het Piet Zwart Institute (WdKA) in Rotterdam met een onderzoek over Learning Communities in musea. Na een periode in Tanger (Marokko) woont en werkt hij nu in Amsterdam.
Tony Silver, Henry Chalfant 1983
70 minuten
Demon, Kaze 2, Eric Haze
Engels
Geen ondertitels
Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden