Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

instinct

In het kader van de Nederlandse Filmnacht presenteert de Cacaofabriek op 27 september de première van de film Instinct, de debuutfilm van actrice Halina Reijn en tevens de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival.
Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

De film wordt ingeleid door Sam Duijf van de Filmkrant, die met name zal inzoomen op 'controle' en 'de blik van een ander', de belangrijke elementen uit Instinct. Verder zal een kort interview met Halina worden vertoond en de cast en crew op de rode loper in Amsterdam.
Halina Reijn 2019
108 minuten
Carice van Houten, Marwan Kenzari
Nederlands
Nederland
vr 27 sep 2019 - 22:00 - Zaal 2