Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

blinded by the light

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), gebaseerd op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen.
Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die in 1987 opgroeit in het Engelse stadje Luton. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van 'The Boss' laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

Blinded by the Light is gebaseerd op Greetings from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Het is een opbeurend verhaal over moed, liefde, hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft. Bruce Springsteen gaf Chadha persoonlijk zijn zegen voor het maken van deze film.
Gurinder Chadha 2019
118 minuten
Viveik Kalra, Hayley Atwell, Rob Brydon, Kulvinder Ghir
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden