Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

woodstock (50th anniversary)

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Om dit te vieren, wordt nog eenmaal de registratie van het festival vertoond op het grote scherm.
Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het Three Days of Peace and Music, waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar in de categorie Beste Documentaire.

Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de Director’s Cut van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een pauze. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk héél veel muziek.
Michael Wadleigh 1970
225 minuten
Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who
Engels
Nederlands
Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden