Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

tel aviv on fire

Een komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict? Weinig filmmakers die daar hun vingers aan durven te branden, maar Sameh Zoabi bewijst met Tel Aviv on Fire dat er wel degelijk om kan worden gelachen.
Uitgangspunt is een tv-soap over een spionne die anno 1967 getrouwd is met een Arabische man, maar ook een hoge Israëlische militair moet zien te verleiden. Omdat de kijkers nog niet weten voor wie de vrouw zal kiezen, is het programma zowel onder Palestijnen als Israëli's mateloos populair.

Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn die in Jeruzalem woont, werkt op de tv-set in Ramallah als productie-assistent. Elke dag moet hij langs een Israëlische grenspost. Daar ontmoet hij officier Assis. Zijn vrouw en haar vriendinnen zijn grote fans van de tv-serie. Assis wil Salam graag helpen met ideeën over het verloop van het soapverhaal. Als hij een positievere rol voor de Joodse generaal eist, probeert Salam krampachtig het verloop van de tv-serie te beïnvloeden. Maar het wordt steeds duidelijker dat dit voor de Arabische makers ontoelaatbaar is. En zo weet regisseur Zoabi messcherp de vinger op de zere plek te leggen. Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, luchtig uitvergroot als meeslepende soap.
Sameh Zoabi 2018
97 minuten
Kais Nashif, Lubna Azabal, Maisa Abd Elhadi
Arabisch, Hebreeuws
Nederlands
België, Frankrijk, Israël, Luxemburg
Geen voorstellingen gevonden