Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

der goldene handschuh

Der goldene Handschuh is de nieuwe film van regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand, Aus dem Nichts). De schokkende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal en de gelijknamige bestseller over de gruweldaden van de Duitse seriemoordenaar Fritz Honka. In de jaren zeventig maakte hij Hamburg onveilig en vermoordde meerdere vrouwen.
Dronkaards en prostituees verzamelen zich avond na avond in de buurtkroeg Zum goldenen Handschuh. Zo ook Fritz Honka. Schnapps, schlagers en sigaretten… Het café lijkt een afvoerput van het Hamburgse nachtleven, maar zelfs daar kan het publiek het aanzien van Honka bijna niet verdragen. Wat zijn kroeggenoten niet weten, is dat Honka het heeft gemunt op de oudere dames in het café, die hij thuis vermoordt en in stukken snijdt.

Golden Globe-winnaar Fatih Akin toont het werkelijke gezicht van een seriemoordenaar in de meest gruwelijke film van het jaar. Der goldene Handschuh ging in première op het Filmfestival van Berlijn, waar Akin pers en publiek verraste én enkele magen deed omdraaien.

“The kind of movie you may end up wishing you’d never seen”, aldus Time.
Fatih Akin 2019
115 minuten
Jonas Dassler, Margarete Tiesel
Duits
Nederlands
Duitsland
Geen voorstellingen gevonden