Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

dirty god

Een nieuwe film van de Nederlandse regisseuse Sacha Polak (Hemel, Zurich) over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.
Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een nieuwe definitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.

Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. De 22-jarige Vicky Knight, die de rol van Jade speelt, liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met deze film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.” Dirty God is de openingsfilm van het Internationaal Film Festival in Rotterdam en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival.
Sacha Polak 2019
104 minuten
Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, Katherine Kelly
Engels
Nederlands
België, Ierland, Nederland, Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden