Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ray & liz

Het lef om te kijken, niet verbloemen, verder gaan in je verbeelding, niet bang om in beeld te brengen wat niet altijd makkelijk is om te zien. Cinepuur brengt in mei drie films die grensverleggend zijn en mede daarom niet te missen.
Genadeloos portret van het gezin waarin hij opgroeide door kunstenaar/fotograaf Richard Billingham. Geld(gebrek) en alcohol, daar draait het om in het leven van Ray en Liz, de ouders van Richard Billingham. In 1996 brak hij door met Ray's a Laugh, een fotoboek waarin hij zijn alcoholistische vader Ray en zwaarlijvige, zwaar getatoeëerde moeder Liz portretteerde – een boek vol beelden van een troosteloos bestaan, in het even troosteloze Cradley Heath, een stadje ten westen van Birmingham. Met Ray & Liz, zijn eerste speelfilm, heeft hij de herinneringen aan zijn jeugd en opvoeding nu gevat in bewegende beelden – een verhaal over eenzaamheid en warmte tegelijk, in drie episodes verteld.

De pers over Ray & Liz:
Trouw: (*****) “Enorme troostende schoonheid en tederheid in de beelden.”
Filmtotaal.nl: (****) “Zijn persoonlijke, uit stijlvolle 16mm-beelden opgetrokken sociaal-realistische portret van zijn ouders is zonder meer uniek.”
VPRO Cinema: (****) “Geniet van de trefzekere regie, en de harde waarheid die door Billingham opvallend warm en zonder wraakgevoelens wordt getoond.”
Richard Billingham 2018
108 minuten
Richard Ashton, Michelle Bonnard, Sam Dodd
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden