Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

another day of life

Het lef om te kijken, niet verbloemen, verder gaan in je verbeelding, niet bang om in beeld te brengen wat niet altijd makkelijk is om te zien. Cinepuur brengt in mei drie films die grensverleggend zijn en mede daarom niet te missen.
Verfilming van het beroemde boek van de Poolse schrijver Ryszard Kapuscinski. De gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola komen tot leven wanneer een journalist op zoek gaat naar een vrijheidsstrijder.

Wanneer hij aankomt in Angola, een van de laatste Afrikaanse kolonies die onafhankelijk gaan worden, staat het land op springen. Terwijl de Portugezen vertrekken, breekt er een felle onafhankelijkheidsstrijd uit. Kapu?ci?ski besluit om als enige buitenlandse journalist naar het front te trekken. Het wordt zijn persoonlijk zwaarste tocht, waarin 20 jaar intense verslaggeving over de droom van een vrij Afrika culmineert.

Op fabuleuze wijze weten de filmmakers deze reis filmisch te verbeelden. Door de prachtige, soms bijna hallucinante animatie, maken we niet alleen de gebeurtenissen mee, maar ervaren ze ook in de magisch-realistische stijl van Kapu?ci?ski. In combinatie met hedendaagse documentairebeelden van de hoofdpersonages die nu nog leven, krijgt de film een enorme emotionele kracht. De film won dan ook de European Film Award (de Europese Oscar) voor de beste animatiefilm van het jaar.

De pers over Another Day of Life:
Cinemagazine.nl: (****) “...schitterende animatie,...sterke emotionele onderbouwing”
AD: (****) “Op de eerste rij in de burgeroorlog.”
De Filmkrant: “Unieke combinatie van documentaire (interview)fragmenten, fictiebeelden en animatie.”
Raúl de la Fuente, Damian Nenow 2018
85 minuten
Miroslaw Haniszewski, Vergil J. Smith, Tomasz Zietek
Engels
Nederlands
België, Duitsland, Hongarije, Polen, Spanje
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden