Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

leave no trace

En ze leefden nog lang en gelukkig...., maar niet altijd en dat kan prachtige films opleveren, zoals de drie die Cinepuur uitkoos voor de cyclus van maart. Drama van Debra Granik (Winter’s Bone, Stray Dog, Down to the Bone).
Tienermeisje Tom en haar vader Will, een ex-militair, houden zich al jaren schuil in Forest Park, een groot bos aan de rand van Portland, Oregon. Ze geven er de voorkeur aan te leven in de wildernis, in plaats van in de bewoonde wereld. Door een toevallige ontmoeting worden ze echter ontdekt. Ze worden gedwongen het park te verlaten en vallen in handen van de sociale diensten. Ze proberen zich zo goed mogelijk aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een barre tocht door de wildernis stuurt. De inzet: volledige onafhankelijkheid. Maar langzaam maar zeker zien ze zich gedwongen om hun tegenstrijdige wensen onder ogen te komen. Aan de ene kant willen ze ergens bij horen, aan de andere kant hebben ze een sterke drang om op zichzelf te leven.

De pers over Leave no Trace:
VPRO Cinema: (****) “Een prachtig, subtiel sociaal drama.”
De Volkskrant: (****) “een fraai, onnadrukkelijk sociaal drama over mensen die niet kunnen aarden op de gebruikelijke plaatsen.”
NRC: (*****) “Een eerbetoon aan een vader en dochter in de rafelranden van de maatschappij.”
Debra Granik 2018
109 minuten
Ben Foster, Thomasin McKenzie, Jeffery Rifflar
Engels
Nederlands
Verenigde Staten
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden