Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

beast

En ze leefden nog lang en gelukkig...., maar niet altijd en dat kan prachtige films opleveren, zoals de drie die Cinepuur uitkoos voor de cyclus van maart. Psychologische thriller waarin de scheiding tussen goed en slecht niet zo duidelijk is als het in eerste instantie lijkt.
Het ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder. Een eerste ontmoeting met de mysterieuze en vrijgevochten outsider Pascal brengt haar het hoofd op hol. Moll is onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Ook als hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een serie wrede moorden op jonge vrouwen, blijft zij onwrikbaar achter Pascal staan. Gaandeweg wordt duidelijk dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt.

De pers over Beast:
Filmtotaal.nl: (****) “Beast is een grauw pareltje, voor cynische filmfans die hun empathie graag uittesten op complexe personages.”
De Morgen.be: (****) “Deze film gaat helemaal niet over een seriemoordenaar, maar over de zoektocht van Moll naar haar identiteit, los van haar familie”
Cinemagazine.nl: (****) “‘... een indrukwekkend visitekaartje van zowel regisseur en schrijver Michael Pearce als actrice Jessie Buckley. Daar gaan we nog veel van horen!”
Michael Pearce 2017
107 minuten
Jessie Buckley, Johnny Flynn, Hattie Gotobed
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden