Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

tiempo compartido (time share)

Cinema Caliente. Februari koud en donker? Welnee, drie warmbloedige, Latijns-Amerikaanse films in de Cinepuur cyclus deze maand, hoezo winter? Tiempo Compartido, Mexicaanse tragi-komedie waarin Pedro en zijn gezin op een welverdiende vakantie gaan naar all-inclusive luxeresort Vistamar – een 'timeshare' – dat belooft al je dromen waar te maken.
Al snel verschijnen er scheurtjes in het paradijs. Want de villa van Pedro en Eva blijkt dubbel geboekt. Eva besluit dat er niks anders op zit dan hun kamers te delen met de uitbundige roodverbrande familie die ineens voor de deur staat. Maar Pedro gaat verhaal halen en raakt steeds verder verstrikt in de onnavolgbare retoriek van de blijmoedige staf, waaronder Gloria en Andres. Terwijl Gloria promotie maakt, voelt Andres nattigheid. Pedro raakt paranoide, zijn gezin raakt steeds verder van hem verwijderd; hij en Andres besluiten samen de sinistere krachten van het Amerikaanse conglomeraat dat eigenaar is van het resort te ontmaskeren. Hij raakt ervan overtuigt dat achter de timeshare een sinister plan schuilt om zijn dierbaren bij hem weg te halen…

Met een wrange, subversieve toon, zwarte humor en een zenuwslopende esthetiek, lokt Sebastián Hofmann ons vernuftig zijn duistere verbeelding in via het zonnige Vistamar en won hiermee de Special Jury Prize op het Sundance Filmfestival 2018.

De pers over Tiempo Compartido:
De Volkskrant: (****) “Tiempo Compartido is een verrukkelijk sardonisch verbeelde trip richting (vakantie)hel.”
NRC: (****) “sinistere satire op de klassenmaatschappij van het toerismekapitalisme.”
Filmtotaal.nl: (****) “...intelligent gebruik van film, tergende thema's en duistere humor; Pedro's horrorvakantie zal best een indruk achterlaten.”
Sebastián Hofmann 2018
96 minuten
Luis Gerardo Mendez, R.J. Mitte, Cassandra Ciangherotti
Spaans
Nederlands
Mexico
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden