Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

las herederas

Cinema Caliente. Februari koud en donker? Welnee, drie warmbloedige, Latijns-Amerikaanse films in de Cinepuur cyclus deze maand, hoezo winter? Las Herederas is een licht komisch drama uit Paraguay.
Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde familie’s, zijn al meer dan 30 jaar een stel. In de loop der jaren hebben ze een vaste rolverdeling ontwikkeld. Extraverte Chiquita is verantwoordelijk voor het runnen van hun leven, Chela geeft er de voorkeur aan de dag door te brengen aan haar schildersezel.
Wanneer Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis wordt gestuurd, blijft Chela plotseling alleen achter. Na een verzoek van een buurvrouw besluit Chela taxichauffeur te worden. Zonder rijbewijs op zak! In die rol ontmoet ze de jonge en levenslustige Angy. De ontmoeting lokt de nogal passieve Chela uit haar schulp en helpt haar verlangens te herontdekken.
Even terughoudend en voorzichtig als Chela, onderzoekt de film de buitenwereld, en richt haar blik steeds meer op een laag van de bevolking in Paraguay die zeldzaam afgeschermd van de realiteit leeft. Tijdens een bezoek van Chela aan haar vriendin in de gevangenis, ontstaat er echter een heel ander beeld van de verhoudingen in Paraguay.

Op het Filmfestival van Berlijn 2018 won Ana Brun voor deze film de Zilveren Beer voor Beste Actrice, de film zelf won de FIPRESCI prijs van de Internationale pers.

De pers over Las Herederas:
De Volkskrant: (****)"Het is prachtig hoe Brun, die met haar rol een Gouden Beer won tijdens het Filmfestival in Berlijn, de kijker om haar vinger weet te winden."
VPRO Cinema: (****) “Weldoordacht speelfilmdebuut dat onderhuids de Paraguyaanse politieke erfenis bekritiseert.”
Filmtotaal.nl: (****) “...prachtig geacteerd drama gecentreerd om de betoverend imponerende debutante Ana Brun.”
Marcello Martinessi 2018
95 minuten
Ana Brun, Margarita Irún, Ana Ivanova, Nilda Gonzalez
Spaans
Nederlands
Paraguay
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden