Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

tigers are not afraid

Cinepuur biedt in januari weer drie fantastische films, zowel in letterlijke als figuurlijke zin! Tigers are not Afraid (Vuelven). De Mexicaanse drugsoorlogen hebben door de jaren heen al honderdduizenden slachtoffers geëist. Veel van deze slachtoffers laten kinderen na, die van het ene op het andere moment op zichzelf zijn aangewezen.
Kinderen zoals Estrella die niet weet waar haar moeder is en zo terecht komt bij een groepje dakloze boefjes onder leiding van Shine, een klein maar venijnig jongetje die er niet voor terugdeinst om dodelijk geweld te gebruiken.
Die eigenschap gaat hij nog nodig hebben als hij het pistool en de telefoon steelt van een ‘Huasca’, een lid van één van de drugsbendes die de straten rood doen kleuren met hun bloedvergieten. De bende gaat over lijken om de telefoon terug te krijgen en als de groep kinderen in het nauw gedreven wordt, zoekt Estrella naar oplossingen in de door haar gecreëerde fantasiewereld (graffiti-tijgers die muren bewandelen, een bloedspoor dat letterlijk Estrella blijft volgen). Maar gaat de fantasie haar helpen als de realiteit zo uitzichtloos is?

Tigers are not Afraid won de prijs voor Beste Film op het Imagine Filmfestival 2018 in Amsterdam, Guillermo del Toro zette de film in zijn top 10 van beste films uit 2017.

De pers over Tigers:
- Cinemagazine: (*****) “een schitterend duister sprookje, dat een onherroepelijke vergelijking met Guillermo del Toro’s ‘Pan’s Labyrinth’ (2006) moeiteloos aankan.”
- De Nachtvlinders.nl: (****) “hartverscheurend mooi en tragisch. Ook de fotografie verdient extra aandacht. Ieder plaatje zoekt het mooie in het naargeestige, alsof je door de verwonderde ogen van een kind naar de hel op Aarde kijkt.”
Issa López 2017
83 minuten
Paola Lara, Juan Ramón López, Hanssel Casillas
Spaans
Engels
Mexico
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden