Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

gräns

Cinepuur biedt in januari weer drie fantastische films, zowel in letterlijke als figuurlijke zin! Tina dacht zelf een leven lang dat ze gewoon pech had gehad, qua uiterlijk. Een lelijkerd met een chromosoomfout, noemt ze zichzelf op een gegeven moment in het Zweedse Gräns (‘Grens’), een opmerkelijk gevoelige instant-cultfilm die kundig balanceert tussen liefdesdrama, monsterhorror en detective.
Maar nadat ze tijdens haar werk als douanebeambte (waarin ze uitblinkt door haar bizarre, speurhondachtige reukvermogen) een man tegen het lijf is gelopen met exact zo’n enorme neus, vergelijkbaar diepliggende ogen en een even geprononceerd slecht gebit met dikke, opgetrokken bovenlip, begint ze net als de kijker te vermoeden dat er iets anders aan de hand is.
De film is gebaseerd op de gelijknamige novelle van John Ajvide Lindqvist die eerder de basis legde voor de voortreffelijke Scandihorror ‘Let The Right One In’. Gräns, eerder dit jaar bekroond in Cannes met ‘un certain regard’ , is nog een tikje vreemder. Maar je voelt wel mee met Tina die meer en meer uit haar schulp kruipt. Ze neem haar lot in eigen hand en wordt daardoor steeds mooier.

De pers over ‘Gräns’:
- De Volkskrant (****) “Gräns balanceert kundig tussen liefdesdrama, monsterhorror en detective. ”
- NRC: (****)” Het Zweedse ‘Gräns’ zet de kijker meesterlijk op het verkeerde been.”
- Filmtotaal (****) “Een modern sprookje met een rafelrandje van de schrijver van ‘Let the Right One In’. Wonderbaarlijk en gruwelijk tegelijk.”
Ali Abbasi 2018
108 minuten
Eva Melander, Eero Milonoff, Sten Ljunggren, Jörgen Thorsson, Ann Petrén
Zweeds
Nederlands
Zweden
Geen voorstellingen gevonden