Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

mukomeze

The strength of African women: The Rwanda story. Kom en ervaar een Rwandese avond, compleet met Rwandese koffie en 3 korte films die de (veer)kracht tonen van Rwandese vrouwen die de genocide tegen de Tutsi's van 1994 hebben overleefd. Een geheel kosteloze voorstelling, georganiseerd door Stichting Mukomeze ter lancering van hun nieuwste film. Stichting Mukomeze verbetert de leefomstandigheden van Rwandese vrouwen die seksueel geweld tijdens de genocide van 1994 hebben overleefd.
DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT

De eerste korte film ‘Intended consequences’ (15min) vertelt het verhaal van een aantal vrouwen die seksueel geweld hebben meegemaakt tijdens de genocide en als gevolg daarvan zwanger zijn geraakt.
De 2e film ‘Mama Rwanda’ (35min) schetst het beeld van twee vrouwen, die het moederschap combineren met het ondernemerschap om zo de armoede te overkomen.
Tot slot, de 3e korte film ‘Mukomeze: Empower her’ (7min), gefilmd en geregisseerd door Robert van den Broek en zijn zoon Simon.
In de zomer van 2018 zijn zij met het Mukomeze bestuur naar Rwanda gegaan om daar hun werk vast te leggen en dit in een prachtig stuk om te zetten. De film toont aan waar Mukomeze, 10 jaar sinds de oprichting, voor staat en toont de veerkracht van de vrouwen die seksueel geweld hebben overleefd!

Deze avond is gratis bij te wonen; u wordt wel verzocht online een kaartje te bestellen, dan wel aan de kassa af te halen.
Robert en Simon van den Broek 2018
90 minuten
Nederlands
Geen voorstellingen gevonden