Slide background
Slide background
Slide background

bohemian rhapsody

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.
De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap, die tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Bohemian Rhapsody ontving vier Oscars voor Beste Acteur (Rami Malek), Beste Montage, Beste Geluid en Beste Geluidseffecten. Eerder won de film al twee Golden Globes: Beste Film (Drama) en Beste Acteur (Drama).
Bryan Singer 2018
135 minuten
Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Mike Myers
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden