Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

bellingcat, truth in a post-truth world

De wereldpremière van Bellingcat – Truth in a Post-Truth World wordt op IDFA gehouden. Op deze speciale VPRO Extra avond wordt de film niet alleen op het festival maar gelijktijdig in bioscopen door het land vertoond. Aansluitend is er een gesprek tussen Bellingcat-oprichter Eliot Higgins en IDFA-directeur Orwa Nyrabia. Dit gesprek is via een live-stream in de Cacaofabriek te volgen.
Het internationaal platform voor burger-onderzoeksjournalistiek Bellingcat dat werd opgericht door Eliot Higgins is vaak sneller en nauwkeuriger dan de officiële instanties. Het collectief onderzoekt via internet, social media en andere online kanalen complexe aanvallen en controversiële incidenten wereldwijd, zoals het neerhalen van de MH17 boven de Oekraïne en de aanslag op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal.

Kunnen we nog uitgaan van een waarheid, in deze tijden van nepnieuws en alternatieve feiten op alle niveaus? Bellingcat, een internationaal netwerk van gewone burgers en jonge computernerds, heeft een nieuwe methode ontwikkeld om dichterbij de waarheid te komen. Kan Bellingcat een alternatief bieden voor de traditionele journalistiek die weinig tijd en budget heeft voor langer lopende onderzoeksjournalistiek?

Vanaf 20.15 uur: inloop
21.00 uur: voorwoord door de nieuwe directeur van het IDFA Orwa Nyrabia (livestream)
21.08 uur: wereldpremière van Bellingcat – Truth in a Post-Truth World
22.36 uur: Q&A door Orwa Nyrabia met Eliot Higgens, de oprichter van Bellingcat (livestream).
Hans Pool 2018
88 minuten
Engels
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden