Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

hot country, cold winter

Eye Filmmuseum: Previously Unreleased Deze zomer besteedt Eye Filmmuseum aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. De titels laten zien hoe veelzijdig de internationale arthousefilm is, Cinepuur zorgt ervoor dat drie van deze films ook in de Cacaofabriek te zien zijn! Let op: Alle drie de films zijn Engels ondertiteld!!
Hot Country, Cold Winter

De Armeense regisseur David Safarian maakte een zinderende film die zich afspeelt tijdens de energiecrisis in Armenië in de jaren negentig, net na de val van de Sovjet Unie.
Kunstenaarsstel Katya en Tigran overleven dankzij water uit de put, kaarslicht, brandhout — of inmiddels waardeloze, maar brandbare bankbiljetten — en herinneringen aan vroegere, warmere dagen. Brengen deze tegenspoeden een gezin en een land samen, of scheuren ze het juist uit elkaar?
Safarian vertelt een verhaal van uithoudingsvermogen en hoop, en goot dat in een visuele vorm vol contrasten: het verleden en het heden, duisternis en licht, kou en warmte. Safarian vertelt zo niet alleen een familiegeschiedenis maar weet tegelijkertijd een deel van de geschiedenis van het hele land te vangen.
De film won de Best Screenplay Award op het Golden Apricot International Film Festival In Jerevan.

De pers over Hot Country:
- Cinemagazine: (****) “een prachtige poëtische vertelling waarin de beslommeringen van een familie symbool staan voor die van een compleet land. Meer dan de moeite waard!”
- De Filmkrant: “De context is grimmig, maar Hot Country, Cold Winter is verre van neerslachtig. De film viert juist de veerkrachtige, creatieve mens”
David Safarian 2016
104 minuten
Yana Drouz, Ashot Adamyan, Karen Dzhanibekyan
Armeens
Engels
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden