Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

triple bill (royal opera house)

Drie balletten een wereldpremière. Within the Golden Hour, Sidi Larbi Cherkaoui- en Flight Pattern live in de bioscoop op donderdag 16 mei 2019. Aanvang 20.15 uur. Met twee recente werken en een wereldpremière laat the Royal Ballet zich van zijn hedendaagse kant zien.
Het hedendaagse repertoire van The Royal Ballet krijgt gezicht in het werk van drie momenteel toonaangevende choreografen.
Christopher Wheeldons Within the Golden Hour draait om zeven stellen die elkaar aantrekken en afstoten, is gezet op muziek van Vivaldi en Bosso en speelt tegen de kleurrijke achtergrond van een suggestieve zonsondergang.
Crystal Pite’s Flight Pattern, nu voor het eerst hernomen, brengt een groot dansensemble op de been en ging te rade bij Gorecki’s beklemmende Symphony of Sorrowful Songs om een even schrijnend als empathisch beeld van de vluchtenlingenproblematiek te schetsen.
Sidi Larbi Cherkaoui presenteert een nieuw werk, dat hij speciaal maakte voor The Royal Ballet en waarvan – hoe actueel wil je het hebben – de inkt nog nat zal zijn bij de première.
Christopher Wheeldone 2018
195 minuten
Choreografie: Christopher Wheeldone, Sidi Larbi Cherkaoui, Crystal Pite. Muziek: Ezio Bosso, Antonio Vivaldi, Henryk Mikolaj Górecki ea.
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden