Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

don quichot (royal opera house)

Ballet in een proloog en drie bedrijven live in de bioscoop op dinsdag 19 februari 2019. Aanvang 20.15 uur. Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta’s bruisende productie van dit duizelingwekkende ballet.
Het verhaal van Cervantes over de klunzige ridder Don Quichot heeft talloze choreografen, musici en beeldend kunstenaars geïnspireerd. In 1869 creëerde Marius Petipa zijn sprankelende ballet over de wederwaardigheden van de Man van La Mancha en zijn trouwe schildknaap Sancho Panza.
Centraal staat het virtuoos dansende liefdespaar Basilio en Kitri.
Carlos Acosta koos deze vrolijke klassieker als zijn eerste productie voor The Royal Ballet. In zijn bruisende adaptatie figureert het complete dansgezelschap in de rol van uitgelaten dorpelingen, hartstochtelijke zigeuners en zelfs fantasiebloemen. Het verhaal volgt Don Quichot op zijn dwaze onderneming om goede daden te verrichten ter ere van zijn imaginaire geliefde Dulcinea.
Zonnig, charmant, grappig en aandoenlijk – Don Quichot is een ballet dat net zo overloopt van positieve energie als van verbazingwekkende dansante hoogstandjes.
Carlos Acosta 2018
165 minuten
Choreografie Carlos Acosta naar Marius Pepita. Muziek Ludwig Minkus, bewerkt en georkestreerd door Martin Yates.
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden