Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

the queen of spades (royal opera house)

Opera in drie bedrijven live in de bioscoop op dinsdag 22 januari 2019. Aanvang 19.45 uur. Muziek Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Muzikale leiding Antonio Pappano. Tsjaikovski’s meest ambitieuze opera bevat zijn mooiste muziek en biedt een overtuigende analyse van een destructieve obsessie.
In Tsjaikovski’s doorleefde opera over bezetenheid en het bovennatuurlijke, zit Herman klem tussen de vrouw die hij lief heeft en een destructieve idée fixe. Pique Dame (Schoppenvrouw) is gebaseerd op een kort verhaal van Poesjkin en is bij het Royal Opera House te zien in een nieuwe enscenering die in Amsterdam al vijf sterren kreeg.
Deze productie speelt zich af in 1890, het jaar dat de opera in première ging. In zijn studeerkamer werkt Tsjaikovski aan een opera die zijn eigen leven verbeeldt, en geven de personages een stem aan zijn eigen onvervulde verlangens.
Aleksandrs Antonenko en Eva-Maria Westbroek voeren de cast en het Royal Opera-koor aan, met op de bok muzikaal directeur van The Royal Opera Antonio Pappano. Dit is het aangrijpende portret van een getormenteerde artiest, vervat in een beklemmend spookverhaal.
Stefan Herheim 2018
210 minuten
Herman Aleksandrs Antonenko, Vorst Jeletski Vladimir Stoyanov, Gravin Felicity Palmer, Lisa Eva-Maria Westbroek
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden