Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

die walküre (royal opera house)

Opera in drie bedrijven live in de bioscoop op zondag 28 oktober 2018. Aanvang 18.00 uur. Muziek Richard Wagner. Muzikale leiding Antonio Pappano. Antonio Pappano dirigeert een internationale cast in de tweede opera uit Richard Wagners epische Der Ring des Nibelungen.
Wagners Ring-cyclus is een van de grootste operawerken ooit. Deze laatste herneming van de enscenering van Keith Warner staat onder leiding van dirigent Antonio Pappano, muzikaal directeur van The Royal Opera, en is internationaal
bezet met de meest vermaarde Wagnerspecialisten.
De complete cyclus van vier opera’s vertelt het adembenemende verhaal van opkomst en ondergang van een wereld die is gestoffeerd met goden, helden en monsters. In dit mythische epos worden alle menselijke emoties die daaruit voortvloeien buitengewoon indringend vertaald in muziek.
De Ring is altijd weer een heel speciale gebeurtenis en een ervaring om nooit te vergeten. Die Walküre is de tweede opera van de cyclus en bevat een aantal muzikale hoogtepunten uit De Ring, zoals de sprankelende Tovervuurmuziek en de opzwepende Walkurenrit. Maar centraal in deze opera vol muzikaal vuurwerk en Noorse mythologie staan toch de complexe relaties tussen de onvergetelijke personages, onder wie de tweeling Siegmund en Sieglinde, en Wotan en zijn walkure-dochter Brünnhilde.
Keith Warner 2018
290 minuten
Siegmund Stuart Skelton, Sieglinde Emily Magee, Wotan John Lundgren, Brünhilde Nina Stemme, Fricka Sarah Connolly
Duits gezongen
Nederlands
Geen voorstellingen gevonden