Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

mayerling (royal opera house)

Ballet in 3 bedrijven live in de bioscoop op maandag 15 oktober 2018. Aanvang 20.15 uur. Gevaarlijke verlangens, familiegeheimen en politieke intriges lopen als een rode draad door de gedurfde choreografie van Kenneth Macmillan’s Ballet, dat is geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen.
Mayerling is met zijn grote emoties, heftige beelden en de extreem veeleisende mannelijke hoofdrol een klassieker in het Royal Ballet-repertoire.
Kenneth MacMillan creëerde een complex ballet over kroonprins Rudolf, de gekwelde erfgenaam van het Habsburgse Rijk. Vanaf het allereerste moment botst het uiterlijk vertoon van het Oostenrijks-Hongaarse hof met de vele seksueel getinte en politieke intriges die het verhaal opstuwen naar de gewelddadige climax van een dubbele zelfmoord. Indrukwekkende ensembles door de uitgebreide cast worden afgewisseld met
karakteristieke solo’s en uitgesproken erotische pas de deux. Dit van waanzin en hartstocht overlopende ballet bewijst dat de werkelijkheid soms schokkender is dan de verbeelding.
Kenneth Macmillan 2018
195 minuten
Choreografie Kenneth Macllian. Muziek Franz Liszt, bewerkt en georkestreerd door John Lanchberry
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden