Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

the place

Cinepuur biedt in januari weer drie fantastische films, zowel in letterlijke als figuurlijke zin! Aan een tafeltje achter in een bar in Rome, 'The Place' genaamd, zit een mysterieuze man van middelbare leeftijd die daar elke dag klanten ontvangt met een wens waarvan hij gegarandeerd heeft dat hij die kan vervullen.
De details van iedere klant heeft hij opgeschreven in een groot boek dat hij telkens raadpleegt wanneer een bezoeker tegenover hem plaatsneemt. Soms voegt hij er dingen aan toe of streept er zaken in door, afhankelijk van wat de nieuwe bezoeker hem gemeld heeft naar aanleiding van zijn vorige raadgevingen. En die kunnen buitengewoon ingrijpend zijn. Hij is een soort Faust die als tegenprestatie hun ziel verlangt.

Bij het laatste Imagine Film Festival (Amsterdam) in april 2018 viel deze Italiaanse productie van Paolo Genovese ( Perfetti sconociuti, 2016) in het bijzonder op. Ofschoon ook de meeste andere titels in dit aan de fantastische film gewijde festival in Amsterdam, waar het een mysterieus en dreigend onheil betreft, bepaald niets te kort komen, voegt The Place een bijzonder onbehagen toe dat je na afloop nog lang bijblijft….

De pers over ‘The Place’:
- NRC: (***)‘The Place’ is een morele schuifpuzzel’.
- Cinemagazine (****) ‘Om dit originele maar o zo riskante concept tot een goed einde te brengen heb je twee dingen nodig: geweldige verhalen en dito acteurs. In beide opzichten slaagt ‘The Place’ met hoogste lof’.
- FilmVandaag (****) ‘Ook de uitstekende muzikale score, van Maurizio Filardo, alsmede het prima camerawerk van de zeer ervaren Fabrizio Lucci dragen bij aan de indrukwekkende ervaring van het zien van The Place’.
Paolo Genovese 2018
105 minuten
Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher, Sabrina Ferilli, Marco Giallini, Alessandro Borghi
Italiaans
Nederlands
Italië
Geen voorstellingen gevonden