Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

the neon demon

De modewereld: Kunst of gebakken lucht? Gedrevenheid of obsessie? Mooi willen zijn of ten koste van alles moeten zijn? Creativiteit of destructie? Naar aanleiding van het uitkomen van het meesterwerk Phantom Thread van Paul Thomas Anderson selecteerde Cinepuur drie films die zich afspelen in de modewereld, met naast deze film het controversiële The Neon Demon en thriller met paranormale elementen Personal Shopper.
The Neon Demon

Met The Neon Demon vertelt Nicolas Winding Refn een horrorsprookje waarin schoonheid en obsessie een aantrekkelijke, maar verraderlijke cocktail opleveren. Het jonge, ambitieuze model Jesse verhuist naar Los Angeles en weet alle aandacht op zich te vestigen. Haar schoonheid en vitaliteit worden verslonden door de gevestigde modellen, die koste wat het kost willen wat Jesse heeft.

Na Drive (waarvoor Refn genomineerd werd voor een Oscar®) en Only God Forgives komt de regisseur opnieuw met een unieke film die de meningen verdeeld, genregrenzen opzoekt en nog lang nazindert.

De pers over The Neon Demon:
De Filmkrant: (****) “De meest gestileerde en extravagante film die we dit jaar in de bioscoop zullen zien”
Filmtotaal: (****) “...een feest om naar te kijken en blijft lang intrigeren met zijn hypnotiserende beelden en bezwerende muziek.”
Trouw: (****) “Wie zichzelf toestaat een beetje te verdwalen in dit macabere universum ziet een surrealistische en humoristische film..”
Nicolas Winding Refn 2016
110 minuten
Elle Fanning, Christina Hendricks, Keanu Reeves
Engels
Nederlands
Denemarken
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden