Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

a man of integrity

Midden-Oosten. Elke dag in het nieuws, Israël, Iran, Gaza, Libanon, onderdrukking, religieuze strijd, vluchtelingen, opstanden, talloze reportages, meestal gemaakt door buitenstaanders. Maar ook in deze gebieden wordt kunst gemaakt en dus ook films, films die een unieke kijk van binnenuit geven op het leven in deze gebieden. Cinepuur selecteerde er drie voor juni, niet alleen vanwege het onderwerp, maar alle drie prijswinnaars op filmfestivals en met juichende recensies!
A Man of Integrity (Lerd)

Maatschappij-kritisch Iraans drama van Mohammed Rasoulof.
De fatsoenlijke familieman Reza leeft samen met zijn vrouw en zoon op het platteland in het noorden van Iran. Als vissenkweker leidt hij een rustig bestaan. Op een dag wordt de toevoer van een rivier afgesloten waar zijn watervoorziening afhankelijk van is. In een poging om de sluis weer open te krijgen komt hij in aanraking met Abbas, de lokale woordvoerder van een raadselachtige organisatie die simpelweg bekend staat als '?de firma'?. Alleen als Reza hem smeergeld betaalt, krijgt hij zijn stuk land en zijn watervoorziening weer terug. Reza wil hier niet aan toegeven, maar hij en zijn familie worden op alle mogelijke manieren onder druk gezet.
Hij wordt steeds meer geconfronteerd met hoe moeilijk het is om in een corrupte samenleving integer te blijven. Hoe ver ga je om je eigen integriteit te bewaren in een land waar onderdrukkers de dienst uit maken?

Mohammad Rasoulof moest zijn films in het geheim maken omdat de Iraanse overheid hem een filmverbod heeft opgelegd. Via een USB-stick heeft hij de film naar het festival van Cannes gebracht. Daar werd hij onderscheiden met 'Un Certain Regard'. En dat terwijl de film in zijn eigen land verboden is.

De pers over A Man of Integrity:
De Volkskrant: (****) '?een waarachtig angstaanjagende film'?
Filmtotaal: (****) '?Rasoulof legt op genadeloze wijze de corruptie in zijn land bloot.'?
VPRO Cinema: (****) '?een klassieke tragedie in de beste traditie: grillig, grimmig en gelaagd.'?
Mohammad Rasoulof 2017
117 minuten
Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee, Nasim Adabi, Zeinab Shabani
Perzisch
Nederlands
Iran
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden