Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

olli mäki

Cinepuur selecteerde voor februari 3 bijzondere nieuwe zwart/wit films. Ondanks digitale opname techniek, 3D, CGI enz. worden er nog steeds zwart/films gemaakt. Nu als vrije keuze van de makers, bijvoorbeeld omdat het je beter uit de werkelijkheid haalt, omdat het minder afleiding geeft van de essentie van de film, om sfeer te treffen, maar ook heel belangrijk: het ziet er vaak schitterend uit!
Deze tragikomische biopic volgt het waargebeurde verhaal van een korte periode uit het leven van Olli Mäki, een introverte Finse bokser die het in 1962 opnam tegen de Amerikaanse wereldkampioen vedergewicht. Tijdens de voorbereidingen gaat hij steeds meer gebukt onder zijn heldenstatus en de mediahype rond zijn persoon, opgezweept door zijn ambitieuze manager. In bitterzoete, tragikomische scènes zien we hoe hij zich steeds meer in zichzelf terugtrekt. De high society van Helsinki, de filmploeg die hem constant volgt — het is allemaal een gruwel voor de verlegen, zichzelf wegcijferende jonge bokser, die liever gewoon met rust wil worden gelaten om tijd door te brengen met zijn geliefde Raija. Van deze vertederende, tikje enigmatische man wordt het onmogelijke verwacht — Olli is een bokser die eigenlijk geen bokser wil zijn. Maar de hypemachine draait door.

Debuterend regisseur Juho Kuosmanen won met deze film de Un Certain Regard prijs op het Cannes Filmfestival en de European Discovery prijs bij de European Film Awards.

De pers over Olli Mäki:
NRC: (*****) “een hartveroverende, weldadige, verfrissende film.”
De Volkskrant: (****) “Hoofdrolspeler Jarkko Lahti maakt van de historische bokser Olli Mäki een onweerstaanbaar figuur.”
Het Parool: (****) “De liefste boksfilm ooit.”
Joho Kuosmanen 2016
92 minuten
Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff
Russische
Nederlands
Finland
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden