Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

blue velvet

Cinepuur presenteert: David Lynch Naar aanleiding van het uitbrengen van de gerestaureerde versie van Lynch’s Eraserhead en de documentaire The Art Life brengt Cinepuur deze films in januari naar de Cacaofabriek, samen met zijn moderne klassieker Blue Velvet.
Blue Velvet

Film Noir van Lynch, waarin niets is wat het lijkt, en die uitgroeide tot één van de grootste moderne klassiekers. De boodschap is duidelijk, in netjes aangeharkte tuintjes verbergen zich duistere zaken, onder elke schijnbaar perfecte maatschappij schuilt een donkere onderlaag.
Jeffrey Beaumont vindt op een dag een afgesneden oor. Nog voordat hij het zelf beseft, betekent dit het begin van een bloedstollende en verontrustende thriller waarin hij helemaal wordt meegesleurd. Het verhaal ontrafelt zich rond een emotioneel gestoorde nachtclub zangeres en een aan drugs verslaafde, levensgevaarlijke sadist. Hoe dieper Beaumont in de problemen raakt, hoe meer hij geobsedeerd raakt door de donkere onderwereld waarin hij is beland.

De pers over Blue Velvet:
VPRO Cinema.nl: (*****) “Een gelaagde film, een wakende droom die je meevoert naar alle uithoeken van de condition humaine.”
Cinemagazine: (****½) “één van de rijkste films die ooit het daglicht zag.”
Schokkend Nieuws: (*****) “een fucking masterpiece”
David Lynch 1986
120 minuten
Kyle MacLachlan, Isabella Rosselini, Dennis Hopper, Laura Dern
Engels
Nederlands
Verenigde Staten
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden