Slide background
Slide background

billy

BILLY, het regiedebuut van Theo Maassen! Een komedie waarin de grofgebekte pop Billy sterallures krijgt en langzaam de controle overneemt van zijn buikspreker Gerard.
Buikspreker Gerard (Bruno vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Ze spelen met groot gemak de grootste zalen vol en horen samen onbetwist tot de absolute top van het vaderlandse cabaret.
Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt Gerards leven.
Billy heeft daar totaal geen problemen mee, maar het knaagt aan Gerard: hij is de lol in het optreden kwijtgeraakt en, als hij eerlijk is, ook de lol in het leven. Maar Gerard heeft geen idee hoe het anders moet.
Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda, beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn eigen leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens…

BILLY is geschreven door Sander van Opzeeland en Theo Maassen.
Theo Maassen over zijn regiedebuut: "... Ik denk dat ik er in geslaagd ben er een echt Theo Maassen-verhaal van te maken: grappig en tragisch tegelijk, bot en subtiel, grof en fijngevoelig. Een film over een ‘beautiful loser’ die knokt voor wat hij waard is.”
Theo Maassen 2017
90 minuten
Bruno vanden Broecke, Christine de Boer, Ellen Parren, Ruben van der Meer
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden