Slide background
Slide background
Slide background

after the storm

CINEPUUR cyclus september: Azië. Azië bezit een fantastische filmcultuur, Japan heeft een 100 jaar oude filmtraditie met bekende grootmeesters als Kurasawa en Ozu, Zuid Koreaanse cinema zette zich op de kaart door o.a. Kim Ki-duk, na het opheffen van de jarenlange censuur door de overheid. Meesterlijke films in verschillende genres die een groot publiek verdienen. Dus wil je eens iets anders zien dan een Hollywood Blockbuster, Frans kostuumdrama of Italiaanse familietragedie? Deze maand drie uitzonderlijke Aziatische films in de Cacaofabriek!
After the Storm is een Japans familiedrama van meervoudig award-winnaar Kore-eda Hirokazu (Nobody Knows, Our Little Sister en Like Father, Like Son).
“Ben je geworden wie je wilde zijn?”, vraagt zijn zoontje aan Ryota. Ryota was ooit een succesvol romanschrijver, maar werkt nu als privédetective om de maandelijkse alimentatie bij elkaar te sprokkelen, verspilt al zijn geld aan gokken, is vervreemd van zijn knappe ex-vrouw en ouder wordende moeder en heeft een slechte band met zijn zoontje.
Een stormachtige zomernacht biedt Ryota echter de kans om niet alleen de regie over zijn eigen leven te nemen, maar ook de band met zijn zoontje te versterken.

De pers over After the Storm:
De Filmkrant: (****½) wellicht zijn (Kore-eda) creatieve en emotionele hoogtepunt.”
De Volkskrant: (****) “...vertrouwd fijnzinnige familiedrama.”
NRC: (****) “..kalme, fatalistische meditatie van Kore-eda, de Japanse erfgenaam van Yasujiro Ozu.”
VPRO Cinema: (****) “fijn familiedrama van grootmeester Kore-eda, waarin hij geen harde waarheden uit de weg gaat, maar desondanks blijft geloven in de goedheid van de mens.
Kore-eda Hirokazu 2016
118 minuten
Hiroshi Abe, Kirin Kiki, Y?ko Maki
Japans
Nederlands
Japan
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden