Slide background
Slide background
Slide background

the handmaiden

CINEPUUR cyclus september: Azië. Azië bezit een fantastische filmcultuur, Japan heeft een 100 jaar oude filmtraditie met bekende grootmeesters als Kurasawa en Ozu, Zuid Koreaanse cinema zette zich op de kaart door o.a. Kim Ki-duk, na het opheffen van de jarenlange censuur door de overheid. Meesterlijke films in verschillende genres die een groot publiek verdienen. Dus wil je eens iets anders zien dan een Hollywood Blockbuster, Frans kostuumdrama of Italiaanse familietragedie? Deze maand drie uitzonderlijke Aziatische films in de Cacaofabriek!
The Handmaiden is een erotische thriller van Park Chan-wook (Oldboy, Stoker).
Losjes gebaseerd op het boek Fingersmith van Sarah Waters verplaatst regisseur Park Chan-wook het verhaal van Victoriaans Engeland naar het door Japan bezette Korea van de jaren 30 en levert een erotische psychologische thriller af die in geen enkel hokje te vatten valt.
Sook-Hee, een jonge zakkenrolster, wordt meegezogen in het complot van de zwendelaar Fujiwara om een erfgename van haar fortuin te ontdoen. Sook-hee moet in dienst gaan als Hideko’s dienstmeisje en haar overtuigen verliefd te worden op Fujiwara. Na het huwelijk zal Hideko verdwijnen naar een gekkenhuis en wordt het geld onder beide oplichters verdeeld. Wanneer de twee vrouwen echter onverwacht gevoelens voor elkaar krijgen begint het verhaal onverwachte wendingen te nemen.

Genomineerd voor een Gouden Palm en in Cannes ook bekroond met de prijs voor beste art direction is The Handmaiden een visueel overweldigende film die speelt met genre, stijl en taboes. Een film waarin niets is zoals het lijkt en het spel nog lang niet uitgespeeld is.

De pers over The Handmaiden:
De Filmkrant: (*****) “...een heerlijke, opwindende en beeldschone thriller over verraad en verleiding, even sensueel als verontrustend.”
Cinemagazine.nl: (****) “een integraal meesterwerk.”
VPRO Cinema: (*****) “Extravagant, erotisch, en onweerstaanbaar verhaal over bedrog, genot en liefde”
Het Parool; (*****) “Een kostelijk en zinderende traktatie, waarin het heerlijk afdwalen is.”
Park Chan-wook 2016
141 minuten
Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo
Koreaans, Japans
Nederlands
Zuid-Korea
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden