Slide background
Slide background

the nile hilton incident

Een politieke thriller gebaseerd op een ware moordzaak. Aan de vooravond van de Tahrir-opstanden in 2011 houdt een door en door corrupt politiekorps het openbare leven in Caïro in zijn greep.
Ook rechercheur Noredin Mustafa laat heel wat smeergeld in zijn binnenzak verdwijnen. Dan wordt hij naar een hotelkamer van het Nile Hilton geroepen, waar een moord is gepleegd. Nog voor hij de kans krijgt de misdaad te onderzoeken wordt de zaak van hogerhand gesloten, maar ze laat Noredin niet meer los. Het opsporen van de doodsbange getuige, een illegale migrante uit Soedan, is maar een van zijn uitdagingen, want het spoor van de verdachte brengt hem gevaarlijk dicht bij een onkwetsbare elite die zich immuun waant voor justitie.

Trefzekere maatschappijkritiek, verpakt in een nagelbijtende thriller noir.

The Nile Hilton Incident van Tarik Saleh werd op Sundance bekroond met de Grote Juryprijs. Saleh regisseerde onder meer de speelfilms Tommy en Metropia, de documentaire Gitmo en de muziekvideo I Follow Rivers voor Lykke Li, die ruim zestig miljoen keer is bekeken op YouTube.
Tarik Saleh 2017
111 minuten
Fares Fares, Mari Malek, Yaser Aly Maher, Ger Duany en Slimane Dazi
Arabisch, Deens
Nederlands
Denemarken, Duitsland, Zweden
Geen voorstellingen gevonden