Slide background
Slide background
Slide background

swan lake (the royal ballet)

Liam Scarletts glansrijke productie van Het Zwanenmeer ging in 2018 in premiere en verschijnt dit seizoen voor het eerst weer ten tonele. Ondanks het feit dat de aanvullende choreografie van Scarlett en de schitterende ontwerpen van John Macfarlane trouw blijven aan die van Marius Petipa/Lev Ivanov, is er een nieuw leven in dit zonder meer bekendste en meest geliefde klassieke ballet geblazen.
Het hele gezelschap schittert in dit tijdloze verhaal van onmogelijke liefde: een meesterwerk vol iconische momenten. Prins Siegfried stuit tijdens de jacht op een troep zwanen. Als een van die zwanen verandert in Odette, een prachtige vrouw, is hij totaal overdonderd. Odette is echter vervloekt door de tovenaar Von Rothbart; alleen 's nachts kan ze haar menselijke vorm terugkrijgen. Desondanks verklaart Siegfried haar zijn liefde. Von Rothbart gebruikt vervolgens zijn magie om zijn dochter Odile op Odette te doen lijken - met tragisch gevolg...

De meeslepende symfonieën van Tsjaikovski's eerste partituur voor ballet versmelten met de verfijnde choreografie van de grand pas de deux tussen prins Siegfried en Odile, samen met de zwanen aan de rand van het meer. Deze betoverende mix van spektakel en intieme passie trakteert het publiek op een weergaloze voorstelling.
Liam Scarlett 2018
180 minuten
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden