Slide background
Slide background

carmen (the royal opera)

Opera in vier bedrijven. Live in de bioscoop dinsdag 6 maart 2018. Bizets klassieke Franse opera met in de hoofdrol Anna Goryachova, in de overrompelende productie van Barrie Kosky.
Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet en tevens een van de bekendste opera’s ooit – melodieën als de Habanera en Het lied van de toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent. De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarom flopte het werk bij de première in 1875. Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten: alleen al in Covent Garden beleefde de opera meer dan vijfhonderd uitvoeringen.
Deze publiekslieveling werd door Barrie Kosky voorzien van een verfrissende, uiterst fysieke nieuwe enscenering, die in 2016 in première ging bij de Oper Frankfurt. De Australische Kosky is een van ’s werelds meest gevraagde operaregisseurs. Hij debuteerde bij The Royal Opera in 2016 met Sjostakovitsj’ De neus, een voorstelling die met veel bijval werd begroet. Deze Carmen is door zijn aanpak een voorstelling geworden waarin het traditionele element ver te zoeken is. Doordat hij muziek van Bizet voor Carmen toevoegde die doorgaans wordt weggelaten, laat ook de fascinerende hoofdpersoon van de opera een ander geluid horen.
Barrie Kosky 2018
200 minuten
Carmen Anna Goryachova, Don José Francesco Meli, Micaëla Anett Fritsch, Escamillo Kostas Smoriginas MUZIEK GEORGES BIZET REGIE BARRIE KOSKY MUZIKALE LEIDING JAKUB HR?ŠA
Frans gezongen
Nederlands
Groot-Brittannië
Geen voorstellingen gevonden