Slide background
Slide background

the winter's tale (the royal ballet)

Ballet in een proloog en drie bedrijven. Live in de bioscoop woensdag 28 februari 2018. Shakespeares sprookje over liefde en verlies, omgetoverd in een meeslepend dasndrama door Christopher Wheeldon in zijn balletversie op muziek van Joby Talbot.
Christopher Wheeldon, associate artistiek leider van The Royal Ballet, maakte
zijn bewerking van Shakespeares grote romance The Winter’s Tale voor The Royal Ballet in 2014. Net als Alice’s Adventures in Wonderland kreeg The Winter’s Tale bij de première uitbundige lof toegezwaaid; zowel de critici als het publiek prezen het ballet om de intelligente, sterk tot de verbeelding sprekende verhaallijn en de vertaling daarvan in voortreffelijke dans. Nu al wordt het werk algemeen beschouwd als een moderne klassieker.
Het verhaal draait om het stuklopen van een huwelijk door een alles verterende jaloezie, het te vondeling leggen van een kind en een ogenschijnlijk hopeloze liefde. Toch volgt uiteindelijk, ingegeven door wroeging en spijt– en na een schijnbaar miraculeuze wederopstanding een happy end dat overloopt van vergevingsgezindheid en verzoening.
Mede door de prachtige decors van Bob Crowley en de sfeervolle muziek van Joby Talbot is The Winter’s Tale een meesterlijk modern verhalend ballet.
Christopher Wheeldon 2018
170 minuten
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden