Slide background
Slide background

the magic flute (the royal opera)

Mozarts wereldberoemde opera The Magic Flute wordt door regisseur David McVicar adembenemend tot leven gewekt in de schitterende decors van John Macfarlane.
Prins Tamino belooft de Koningin van de Nacht dat hij haar dochter Pamina zal redden van de tovenaar Sarastro. Hij gaat op weg, samen met de vogelvanger Papageno, maar dan blijkt dat niet alles is wat het lijkt…
David McVicars klassieke enscenering doet recht aan zowel de ernst als de humor van Mozarts werk. Het publiek wordt meegevoerd naar een sprookjesachtige wereld vol dansende dieren, vliegende voertuigen en oogverblindende sterrenhemels. De decors vormen een treffende achtergrond voor Mozarts caleidoscopische muziek, van het vocale vuurwerk door de Koningin van de Nacht en de lyrische liefdesduetten van Tamino en Pamina tot Papageno’s hartveroverende, volksliedachtige aria’s.
Behalve een komedie is The Magic Flute ook de verklanking van Mozarts spirituele overtuiging: Verlichtingsidealen als het zoeken naar wijsheid en deugdzaamheid vormen de grondslag van dit magische sprookje. The Magic Flute was direct een doorslaand succes en werd door Mozarts veronderstelde rivaal Salieri beschreven als een ‘operone’ – een grootse opera.
David McVicar 2017
190 minuten
Tamino-Mauro Peter, Pamina- Stobhan Stagg, Papageno- Roderick Williams
Duits gezongen
Nederlands
Groot-Brittannië
Geen voorstellingen gevonden