Slide background
Slide background

joy of man’s desiring

CINEPUUR presenteert CAMERA JAPAN ON TOUR Camera Japan is een Japans Cultureel festival dat zich voornamelijk focust op film. Elk jaar vindt het festival plaats in verschillende steden, daarnaast gaan er ook elk jaar films “on tour”, dit jaar ook in de Cacaofabriek in Helmond. Een mooie kans om 3 Japanse films te zien die niet eerder in Nederland zijn uitgebracht. Elke film wordt vooraf gegaan door een korte inleiding.
Drama van regisseur en schrijver Masakaza Sugita die hievoor een speciale aanbeveling kreeg in de competitie voor de Kristallen Beer op het filmfestival van Berlijn 2015.
In de nasleep van een grote aardbeving worden twee weeskinderen ondergebracht bij hun tante en oom. Zij hebben een mooi huis, hun tante zorgt goed voor hen en hun oom is duidelijk heel blij om ze in huis te heeben. Toch zijn de kinderen niet gelukkig.
Haruna probeert haar jongere broer Shota te beschermen door hem niet te vertellen dat hun ouders dood zijn, maar gemakkelijk is dat niet.
Maar het jongetje vraagt telkens naar zijn ouders en gaat vaak naar de haven om te kijken of zijn ouders zich tussen de passagiers van de veerboot bevinden.
Ook Haruna heeft problemen, zij voelt zich niet thuis op haar nieuwe school, mist haar ouders en is gekweld doordat zij haar broertje de waarheid niet kan vertellen.
De spanning van de kinderen slaat over op het hele gezin en als dit op een dag tot een uitbarsting leidt komt Haruna in actie.....

LET OP: De film is Japans gesproken met Engelse ondertiteling!
Masakazu Sugita
85 minuten
Ayane Ohmori, Nahoko Yoshimoto, Koichiro Nishi
Japans
Engels
Japan
Geen voorstellingen gevonden