Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

paterson

Paterson leeft een eenvoudig leven als buschauffeur in New Jersey. Zijn observaties verwerkt hij in gedichten maar hij durft deze niet te publiceren. Zijn vrouw Laura moedigt hem aan om dit wel te doen. Laura zelf leeft een ander leven en heeft veel ambities die ze wil realiseren.
Schrijver-regisseur Jim Jarmusch ('Stranger Than Paradise', 'Ghost Dog' en 'Broken Flowers') verkende al eerder existentiële thema's in zijn films, maar zelden met zoveel zuinigheid als in 'Paterson': een bedrieglijk ingetogen karakterstudie over de poëzie van het alledaagse.
Jarmusch haalt humor en diepgang uit het subtiele.

Zo observeert hij acht dagen het leven van de jonge buschauffeur Paterson uit Paterson, New Jersey.
Al zijn dagen bestaan uit een aaneenschakeling van routines: hij knuffelt zijn overactieve vrouw, hij laat zijn bulldog Marvin uit, doet zijn busritjes, observeert daarbij de stad en luistert mee met de gesprekken rondom hem. Hij eindigt met een pint in de stamkroeg om de hoek. En tussendoor schrijft hij ook nog gedichten.

'Paterson' is tevens een hommage aan de gedichten van William Carlos Williams, samen met de komiek Lou Costello de beroemdste burger van Paterson.

De Morgen (Be):
'Groundhog Day in poëtische versie. Adam Driver kan voor een jongere versie van Bill Murray doorgaan in Paterson'.
Jim Jarmusch 2016
115 minuten
Adam Driver (Paterson), Golshifteh Farahani (Laura), Nellie (bulldog Marvin) e.a.
Engels
Nederlands
Verenigde Staten
Recensies:
Geen voorstellingen gevonden