Slide background
Slide background

jackie

Jacqueline "Jackie" Kennedy is de First Lady van de Verenigde Staten. Op 22 november 1963 wordt haar echtgenoot, president John F. Kennedy, doodgeschoten in Dallas (Texas). Een week na de moordaanslag wordt ze geïnterviewd door een reporter en blikt ze terug op zowel de dood van haar echtgenoot als de tv-uitzending A Tour of the White House with Mrs. John F. Kennedy (1962), waarin ze een rondleiding gaf in het Witte Huis. De voormalige First Lady probeert haar emoties te verwerken en maakt zich zorgen over hoe haar echtgenoot zal herinnerd worden.  
De film 'Jackie' vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van Jackie Kennedy (Natalie Portman), de charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richt op de beroemde weduwe. De film toont een vrouw in rouw, die een geschokte natie probeert gerust te stellen en mede hierdoor het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid bepaalt.

Hoewel er al verscheidene films, tv-series en documentaires gemaakt werden over de moord op Amerikaans president John F. Kennedy en de nasleep van de historische gebeurtenis, besloot auteur, journalist en tv-producent Noah Oppenheim een scenario te schrijven over de vier dagen tussen de moordaanslag en de begrafenis van Kennedy. Hij focuste zich daarbij op Jacqueline "Jackie" Kennedy Onassis, de weduwe van de president. Het script werd opgepikt door Steven Spielberg, die als producent van het project probeerde om het script in maart 2010 aan tv-netwerk HBO te verkopen. In diezelfde periode bracht HBO ook Spielbergs oorlogsserie The Pacific (2010) uit.
Uiteindelijk haakten Spielberg en HBO af, waarna het script in april 2010 bij Protozoa Pictures belandde, het productiebedrijf van regisseur Darren Aronofsky en producent Scott Franklin. Rachel Weisz, de toenmalige verloofde van Aronofsky, werd gecast als het titelpersonage. Enkele maanden later gingen Aronofsky en Weisz uit elkaar, waarna beiden het filmproject verlieten. Fox Searchlight Pictures probeerde vervolgens om de productie nieuw leven in te blazen. In 2012 benaderde de studio Natalie Portman om de hoofdrol te vertolken.
In mei 2015, tijdens het filmfestival van Cannes, werd Portman officieel vastgelegd als hoofdrolspeelster en werd de Chileense regisseur Pablo Larraín aangenomen om het script van Oppenheim te verfilmen. Aronofsky, die nog steeds als producent bij de biopic betrokken was, vond Larraín een geschikte regisseur na het zien van diens dramafilm El club (2015). Hoewel de Chileense regisseur geen fan was van biopics besloot hij het project te regisseren omdat hij een connectie voelde met het hoofdpersonage.
Pablo Larrain 2016
100 minuten
Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig
Engels
Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden