Slide background
Slide background

the dream ( royal opera ballet )

The Royal Ballet eindigt de vieringen ter gelegenheid van haar 70-jarig jubileum in het Royal Opera House met een gemengd programma van werken door oprichter en choreograaf Frederick Ashton. Dit prachtig gemengde programma demonstreert de geweldige creatieve visie van Frederick Ashton, Oprichtend Choreograaf van The Royal Ballet. The Dream is Ashton’s bewerking van Shakespeare’s losbandige komedie waar een bosgeest verwoestend, gewapend met een liefdesdrank, te werk gaat.
Symphonic Variations was Ashton’s eerste werk, in 1946, na de Tweede Wereldoorlog, en een van de eerste van het gezelschap dat uitgevoerd werd op het gigantische hoofdpodium van het Royal Opera House.
Met zes dansers die een serie kwartetten, duetten, sextetten en solo’s uitvoeren Op César Franck’s broedende Variations symphoniques, viert dit rudimentaire meesterwerk de pure schoonheid van beweging.
Marguerite en Armand is Ashton’s prachtige en emotionele bewerking van het welbekend verhaal van Alexandre Dumas fils, bekend door Verdi’s opera La Traviata. Ashton creëerde dit aangrijpende ballet voor Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev in 1963.
Frederick Ashton 2017
120 minuten
Nederlands
Groot-Brittannië
Geen voorstellingen gevonden