Slide background
Slide background

madama butterfly (the royal opera)

Antonio Pappano voert een indrukwekkende cast geleid door Ermonela Jaho in Puccinni’s diep ontroerende opera. Toegangsprijs 20 €
Puccini’s Madama Butterfly is een van de meest populaire opera’s, met betoverende muziek en een hartverscheurend verhaal van een liefhebbende jonge geisha die wordt achtergelaten door haar Amerikaanse echtgenoot. De veelgeliefde sopraan Ermonela Jaho zingt de titelrol voor het eerst in Covent Garden, in de prachtige productie van Moshe Leiser en Patrice Caurier.

De exotische beeldspraak van de Nagasaki setting is geïnspireerd door het 19e-eeuwse Westerse geromantiseerde beeld van Japan.
Puccini’s muziek brengt de ochtendvogels tot leven, het ritueel van een bruiloft en de verleiding door marine officier B.F. Pinkerton (gezongen door de jonge tenor Marcelo Puente) van zijn jonge, onschuldige bruid. Tot bekende momenten horen de gepassioneerde aria ‘Un bel dì’ (Een mooie dag) wanneer de achtergelaten Cio-Cio-San aan haar dromen terug denkt.

Royal Opera Music Director Antonio Pappano, geprezen voor zijn interpretaties van Italiaanse opera, voert deze intense en ingrijpende reis van licht en opwinding naar duisternis en zelfopoffering.

LOOPTIJD VAN ONGEVEER 2 UUR EN 45 MINUTEN, INCLUSIEF EEN PAUZE , PLUS EEN INTRODUCTIE VAN 15 MINUTEN.
GEZONGEN IN HET ITALIAANS, ONDERTITELD IN HET NEDERLANDS.
Antonio Pappano 2016
165 minuten
Ermonela Jaho, Marcelo Puente
Italiaans
Nederlands
Groot-Brittannië
Geen voorstellingen gevonden